Domnule Director,
Suntem un grup de voluntari care activează în Clubul Fotografilor. Din fericire (sau din păcate poate) activăm fără a fi activişti. Ne adunăm marţi seara de 2 ori pe lună, şi privim fotografii, vorbim despre ele, facem expoziţii şi încercăm să devenim fotografi mai buni. Şi facem asta de 3 ani încoace. Totul se întâmplă prin munca benevolă de sute şi mii de ore a unor persoane voluntare.
Domnule director Nichita Danilov, am dori să va simţim mândru de activităţile noastre. Nu ne felicitaţi, ci ne apostrofaţi, nu ne încurajaţi ci ne puneţi constant beţe în roate, fie că este vorba de acorduri de cenzură sau de reproşuri făţişe că nu v-am lăudat cand a fost prezentă o personalitate.
Toate aceste manifestări sunt simţite din decembrie 2010, în urma apariţiei conflictului dintre dumneavoastră şi Dan Mititelu.
Atunci ne-aţi suspendat Clubul, neţinând cont de Regulamentulul Clubului Fotografilor, pe care l-aţi semnat şi aprobat.
Ne-aţi reproşat personal că nu v-am lăudat în discuţiile avute cu invitaţii.
În 3 ani de existenţă a Clubului Fotografilor nu aţi participat la NICI UN VERNISAJ şi la NICI O ÎNTREVEDERE din cele peste 80 de expoziţii deşi aţi primit de fiecare dată invitaţii.
Aţi cerut instituirea unei cenzuri demne de anii 50 asupra blogului şi sitului Clubului Fotografilor fără nici un fel de motiv. Cenzura impusă a dus la eliminarea unor anunţuri despre fotografie din motive care şi acum ne scapă.
Ne-aţi interzis publicarea actelor de colaborare semnate între voluntarii Clubului şi Casa de Cultură pe care o conduceti.
În urma conflictului pe care l-aţi deschis cu domnul Dan Mititelu, l-aţi îndepărtat nemotivat din poziţia de coordonator al acestui Club, poziţie în care a activat cu succes vreme de 2 ani.
Am dori să simţim că preţuiti acest Club la valoarea cu care este investit de prietenii din asociaţiile şi cluburile similare din ţară şi de peste hotare, de la care primim felicitări. Ne dorim să încetati conflictul pe care îl aveţi cu domnul Dan Mititelu, pentru a putea avea loc revenirea domniei sale în activităţile din care i se resimte lipsa.
Aşteptăm cu interes un răspuns din partea dumneavoastră şi ne rezervăm dreptul să notificăm în mod oficial instituţiile abilitate pentru a cerceta justeţea faptelor petrecute.
În încheiere, dorim să ne exprimăm speranţa ca vom fi ascultati şi că lucrurile vor lua un drum democratic.
Data 12.12.2011
Semnatari
Ştefan Abageru
Cristian Ţibu
Alexandru Toma
Claudiu Răileanu
Ştefan Mardare
Codrin Băleanu
Lucian Cocea-Lionescu
Cătălin Viţelaru
Ştefan Isarie
George Vintilă
Gheorghiţă Epureanu
Lucian Nistor
Robert Mihăică
Bogdan Toma
Cosmin Ivaşcu
Tudor Manolache
Sorin Untu
luni, 12 decembrie 2011
miercuri, 23 noiembrie 2011
sâmbătă, 22 octombrie 2011
O iniţiere în Fotografie, cu Dan Mititelu
Centrul Cultural Francez din Iaşi
vă invită să începeţi
luni, 31 octombrie 2011, de la ora 18,
O INIŢIERE ÎN FOTOGRAFIE CU DAN MITITELU.
Parcursul durează 20 x 2 ore şi se desfăşoară luni şi marţi, între orele 18 şi 20.
Preţul său de 240 lei trebuie să fie achitat integral de către fiecare participant(ă) până luni, 31 octombrie a.c., la ora 20.11 (termen prelungit din motive organizatorice), la sediul Centrului Cultural Francez din Iaşi - bulevardul “Carol I”, nr. 26 - tel.: 0232-26.76.37.
Program pentru înscrieri: de luni până joi, între orele 10 – 12 şi 13 – 18 iar vineri, între orele 10 – 12 şi 13 – 16.
Alte informaţii se află în:
Sumarul prelegerilor este detaliat în:
Pentru cei nehotărâţi, la prima întâlnire a (par)cursului fotografic intrarea este liberă.
Participanţilor li se cere bunăvoinţă şi răbdare. Aparatele fotografice pot să lipsească. Inima şi mintea însă nu.
La sfârşitul foto-iniţierii nu se susţine vreun examen şi nici diplome de merit nu se oferă. Eventual, se organizează o expoziţie colectivă.
Până acum, unsprezece (par)cursuri similare au reunit peste patru sute de persoane pasionate de fotografie.
vineri, 22 iulie 2011
Valurile
Valurile vin şi pleacă în viaţa noastră, permanent. Apar de nicăieri, când nu te aştepţi, din senin. Te lovesc şi te iau mai întotdeauna pe nepregătite. Îţi întunecă existenţa într-atât cât să crezi pentru moment că e chiar sfârşitul lumii, tot ce vezi devine neclar, incert. Dar, chiar în clipa când crezi că totul se sfârşeşte, apare o rază de lumină. Toate încep parcă să-şi schimbe arătarea, un nou început se arată. Culorile revin la viaţă relevând esenţa.
Cazi şi te ridici, te pleci şi te îndrepţi, dormi şi te trezeşti la viaţă. În fiecare zi.
În fiecare zi ...e bine.
Etichete:
apus,
curcubeu,
de la fereastra casei mele,
fotoreportaj,
Iași,
Iași vara apa,
natura,
peisaj,
urban,
vara
sâmbătă, 2 iulie 2011
Cucuteni 5000, ediţia cu numărul 29.
Vineri 1 iulie 2011 s-a deschis în Parcul Copou, a XXIX-a ediţie a Târgului Cucuteni 5000, cel mai important târg naţional de ceramică tradiţională din România.
Oscilând nehotărât între tradiţie şi modernism.
Cu ocazia Târgului Cucuteni 5000 am încercat împreună cu câţiva colegi din Clubul Fotografilor să facem o expoziţie de fotografie având ca temă acest minunat meşteşug. Am fotografiat la Rădăuţi la Florin Colibaba, la Iaşi la artista născută în Cucuteni Ionela Mihuleac, cea care reînvie arta asta exact aşa cum era ea acum mai bine de 5000 de ani, la Schitul Stavnic (jud. Iaşi) la "regele" Dumitru Ifrim.
Nu am reuşit să punem expoziţia pe Gardul Parcului Copou şi nici măcar nu contează motivele.
Vin acum în faţa voastră cu câteva imagini din atelierele de ceramică pe unde am fost, acolo unde iau naştere minunile din lut.
Mâna care modelează totul.
Tradiţia merge mai departe
Tehnica manuală de modelare. Cultura Cucuteni nu a cunoscut roata olarului.
Florin Colibaba
Finisaj. Manual, evident.
Mulţumesc Doamne pentru darul tău.
Daniel Ifrim
Etichete:
alb-negru,
atelier,
ceramica,
fotoreportaj,
Iași,
meşteşugari,
olărit,
portret
sâmbătă, 11 iunie 2011
Zilele Aurel Mihailopol
În perioada 17-18 iunie, Clubul Fotografilor prezintă una dintre cele mai cuprinzătoare expoziţii de fotografie ce poartă semnătura artistului Aurel Mihailopol, o figură marcantă a fotografiei româneşti.
Timp de două zile, publicul ieşean va putea vizualiza imagini în original ale celui ce a fost supranumit, graţie nonconformismului său, “fotograful desculţ”.
Evenimentul va debuta vineri, 17 iunie, cu vernisajul expoziţiilor găzduite în cele două galerii ale Casei de Cultură "Mihai Ursachi”. În perioda 17 iunie – 11 iulie, cele peste 70 de imagini vor putea fi vizionate de către toţi vizitatorii parcului Copou, fiind expuse la Galeria “La Gard” și în Galeria “Labirint”.
Evenimentul va cuprinde şi o serată specială susţinută de către actrița Rodica Mandache şi fiica sa, regizoarea Diana Mihailopol, alături de proiecţia filmului biografic “Nota 10 pentru pâine şi sărutări de la mama”.
Mai multe informaţii despre Aurel Mihailopol și despre eveniment pot fi găsite aici:http://mihailopol.clubul-fotografilor.ro/
miercuri, 30 martie 2011
Umbre călătoare
"Sunt o umbră călătoare / Ca şi Puck , ca Ariel"...
Asta suntem. Umbre călătoare.
Arareori paşii unora dintre noi sunt destul de adânci ca să nu fie spălaţi de valurile uitării.
Asta suntem. Umbre călătoare.
Arareori paşii unora dintre noi sunt destul de adânci ca să nu fie spălaţi de valurile uitării.
marți, 29 martie 2011
Din nou la drum
Nu am mai scris nimic aici şi nu am mai urcat nici o imagine aici de FOOAARRTE mută vreme... Motivele nu are nici un sens să le înşir, sunt sigur că sunteţi fiecare sătul de ale voastre...
Mai bine să vă scriu cum de m-am urnit să o iau "din nou la drum". În ultimul sfârşit de săptămână s-a desfăşurat la Iaşi turneul de calificare pentru Campionatul European de Handbal feminin, junioare până în 17 ani, grupa a VI-a. Au venit la Iaşi echipele reprezentative din Olanda, Armenia, Israel şi fetele noastre, bineînţeles.
Cum nu prea vezi prea des în "dulcele târg" meciuri de nivelul ăsta (fie ele şi între echipe de junioare) m-am hotătât să merg şi, datorită unor împrejurări norocoase am beneficiat şi de o acreditare "de presă" care mi-a permis să mă mişc mai liber pentru fotografiat. După cele trei zile nu pot spune că am rămas cu cine ştie ce imagini memorabile dar am (re)trăit o lecţie de mult uitată: DĂRUIREA! Mi-a fost dat să (re)văd cum nişte copii se luptă pentru fiecare pas, minge, pasă, gol, recuperare, minut câştigat. Fără şmecherii, fără furăciuni. Pe bune. La o vârstă pe care o cunosc destul de bine (fiică-mea a făcut 17 anul trecut) copii ăştia mi-au arătat că legea aia veche pe care am învăţat-o şi eu a rândul meu acum multă vreme încă mai e valabilă: valoarea ADEVĂRATA nu este posibilă fără muncă! Poate doar un loc de frunte pe terasă la mall, dar nimic mai mult...
Într-o lume în care valorile sunt aproape în totalitate întoarse cu fundul în sus am respirat zilele astea aerul curat al speranţei, al încrederii că totuşi mai avem, ca oameni, o şansă.
Remarcabil efortul fetelor dar şi al organizatorilor, care au adus-o pe Cristina Neagu (desemnată cea mai bună handbalistă din lume în anul 2010!!) să le dea inspiraţie fetelor. Ca o paranteză fie spus este incredibil cum în fiecare pauză Cristina Neagu era realmente asaltată de fetiţe de 7-8-9 ani care îi cereau autografe ca unei zeiţe...
Imaginile sunt de la meciul "vedetă" cel cu Olanda. Amândouă echipele fiind deja calificate a fost doar un meci "care pe care", al orgoliilor. Olanda are o echipă mai bună, mai bine antrenată, mai bine dotată, are Academie de handbal în ţară, are un popor care nu-şi scoate scutire de orele de educaţie fizică pentru copii ca să facă matematică sau altceva în timpul ăsta, are săli de sport câte şcoli avem noi de toate, are jucători legitimaţi câţi avem noi bugetari.... Olanda are o viaţă normală şi cu toate astea duminică, printr-un efort colectiv remarcabil, fetele noastre au câştigat.
Bravo lor!
1. Imnurile
2. Puştiul, olandez venit probabil cu părinţii care formau o foarte vie galerie.3. N-ai vrea să te lovească mingea aia...
4. Pe aici nu se trece!
5. Decarul olandez, cea mai bună jucătoare a turneului.
6. Cristian Gaţu, îngândurat.
7. Seviştean Popa, antrenorul principal al lotului României.
8. ...oare chiar pierdem?...
9. Gustul dulce al victoriei şi amărăciunea înfrângerii.
10. Campioanele de mâine.
Etichete:
fotoreportaj,
handbal,
Iași,
sport Iași
Abonați-vă la:
Postări (Atom)